Mededingingsautoriteiten akkoord met overnames door Van Mossel en Hedin

Overnames • Van Mossel en Hedin breiden hun Europese belang in respectievelijk Mercedes en BMW uit door de overnames.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Van Mossel

De mededingingsautoriteiten van Denemarken en Nederland zijn akkoord met de overname van Mercedes-Benz CPH (Kopenhagen) door Van Mossel en de overname van Dubbelsteyn door Hedin. Dat melden de bedrijven vandaag.

De Deense overname door Van Mossel omvat zes locaties in en rondom de regio Kopenhagen. Het betreft 5 premium Mercedes-Benz vestigingen en 1 schadeherstelbedrijf. Door de overname werken ruim 330 Denen vanaf 4 juli voor de Nederlandse multinational. “De toevoeging van Denemarken als zevende land aan onze groep betekent een forse uitbreiding voor Van Mossel Automotive International, de tak die alle activiteiten buiten de Benelux beheert,” vertelt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Group. “We hebben het vertrouwen van Mercedes-Benz Group AG  gekregen om in en rondom de regio Kopenhagen onze positie te versterken en zijn daar heel dankbaar voor.”

5 landen

Hedin kocht eerder Dubbelsteyn Dordrecht en Dubbelsteyn Numansdorp. Hedin Automotive breidt hiermee zijn netwerk en aanbod BMW en Mini verder uit van 5 naar 7 vestigingen in Nederland, eerder kocht het al Renova. Hedin Mobility Group, waar Hedin Automotive onderdeel van is, vertegenwoordigt in Europa nu de merken BMW en Mini op 62 locaties in 5 landen.

Bij Dubbelsteyn werken in totaal 100 mensen die nu allemaal in dienst zijn van Hedin Automotive. In 2023 verkocht Dubbelsteyn meer dan 3.000 auto’s, de omzet bedroeg meer dan 140 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.