‘Terugroepactie wegens defect remsysteem kost BMW bijna 1 miljard euro’

BMW • In Nederland worden 23 duizend auto’s teruggeroepen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
BMW maakte in Q2 een nettowinst van bijna 5 miljard euro
(foto: BMW)

Het defect aan het remstysteem bij BMW, en bijbehorende terugroepactie, kost de autofabrikant naar verwachting bijna 1 miljard euro. Dat meldt Bloomberg.

Volgens het persbureau klaagden klanten en dealers halverwege juni 2022 bij BMW al over de defecten. Pas vorige maand ontdekte BMW dat mogelijk 1,5 miljoen auto’s het defecte onderdeel van Continental bevatten.

In 2023 startte BMW een onderzoek naar het remsysteem waarbij het defect werd ontdekt. De autofabrikant stelde de winstverwachting naar beneden bij wegens de leveringsstop en de terugroepactie.

Winstmarge

In Nederland worden 23 duizend auto’s teruggeroepen, waarvan ongeveer 19 duizend BMW’s en 4 duizend Mini’s. Het gaat om verschillende modellen die zijn geproduceerd tussen juni 2022 en augustus van dit jaar, zo vertelde een woordvoerder van BMW vorige week.

“De klant kan merken dat er iets harder op het rempedaal moet worden gedrukt. Gelukkig is het nooit zo hard dat het buiten de wettelijke vereisten valt, maar het is niet zoals het hoort”, aldus de woordvoerder van BMW Nederland, die benadrukt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat. Alle betrokken bestuurders zijn volgens hem inmiddels geïnformeerd over het euvel.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie, waar hij voornamelijk gespecialiseerd is in leasing. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.