Voor het eerst meer stekkerauto’s dan benzineauto’s in Noorwegen

Noorwegen • Van de 2,8 miljoen privéauto’s die in Noorwegen zijn geregistreerd, zijn er 754.303 volledig elektrisch, terwijl 753.905 op benzine rijden.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Promedia)

Voor het eerst zijn er in Noorwegen meer elektrische auto’s dan benzineauto’s. Dit meldt volgens ANP de Noorse Wegenfederatie (OFV). De organisatie noemt deze ontwikkeling een ‘historische’ mijlpaal.

Van de 2,8 miljoen privéauto’s die in Noorwegen zijn geregistreerd, zijn er 754.303 volledig elektrisch, terwijl 753.905 op benzine rijden. Dieselauto’s zijn nog altijd in de meerderheid, met net iets minder dan één miljoen exemplaren. De verkoop van diesels daalt echter snel, aldus OFV.

Eerder werd al gerapporteerd dat meer dan negen op de tien verkochte personenauto’s in Noorwegen in augustus elektrisch aangedreven zijn, een percentage dat ver boven het Europese en Nederlandse gemiddelde ligt. Vooral Tesla’s zijn erg populair onder de Noren.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.