Polestar opent nieuwe vestiging in Zwolle en presenteert nieuwe modellen

Polestar • Polestar belandt met de nieuwe vestiging in een nieuwe fase.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Polestar-space in Zwolle (Foto: Polestar).

Polestar heeft gisteren officieel de nieuwe ruimte in Zwolle geopend. Het is één van de grootste locaties van Polestar in Europa, zo meldt het merk in een persbericht.

Polestar, onderdeel van Geely, belandt met de nieuwe vestiging in een nieuwe fase. Voorheen richtte het bedrijf zich op stadscentra en met dit pand is er letterlijk meer ruimte om niet alleen extra modellen te verkopen, maar ook om gebruikte auto’s aan te bieden. “De opening van onze nieuwste space komt als geroepen, met de recente lancering van twee nieuwe luxe performance SUV’s, de Polestar 3 en Polestar 4”, zegt Willem Baudewijns, managing director van Polestar Nederland.

De vestiging heeft een totaal oppervlak van bijna 900 m2 en staat pal naast een Volvo-vestiging van Nieuwenhuijsse.

Tegen AM vertelt Baudewijns dat Polestar de eerste stappen heeft gezet, en dat Polestar nu met een nieuwe ceo en cfo, die ervaring in de branche hebben, zich moet doorontwikkelen. “De basis staat, nu met twee nieuwe modellen moeten we ons als merk verder.” Lees een uitgebreid interview met Baudewijns in AM 5.

Verlieslatend

De omzet van Polestar kwam in het tweede kwartaal uit op 575 miljoen dollar, een afname van 17 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het merk gaat gebukt onder de toegenomen concurrentie uit China. De autofabrikant zegt vertrouwen te hebben in de toekomst met de introductie van twee nieuwe modellen en het aantreden van voormalig Opel-topman Michael Lohscheller.

Om de financiële gaten te dichten, heeft Polestar dit jaar ruim 1 miljard euro opgehaald bij investeerders.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie, waar hij voornamelijk gespecialiseerd is in leasing. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.