Van Mossel neemt Nord-Ostsee Automobile in Duitsland over

Overname • Met de aanwinst van Nord-Ostsee Automobile groeit Van Mossel Automotive International uit tot een onderneming met zo’n 3.300 medewerkers en een omzet van 1,8 miljard euro in de landen Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Van Mossel)

De Van Mossel Groep neemt het Duitse Nord-Ostsee Automobile over, zo meldt het bedrijf. De overname omvat 40 vestigingen (38 dealervestigingen en 2 schadeherstelbedrijven) in de regio’s Hamburg, Sleeswijk-Holstein, Berlijn/Brandenburg en Hannover.

Die vestigingen omvatten een breed pakket. Zo heeft Nord-Ostsee Automobile 23 Mercedes-Benz-, 9 Hyundai- en 3 Iveco-vestigingen, een Hymer-center, een Aston Martin-center en een premium Aston Martin-City-Store.

Voor Van Mossel is Nord-Ostsee de tweede Duitse partij die de dealer overneemt. Vorig jaar nam het de Duitse dealergroep Hugo Pfohe over. Die groep heeft een omzet van 300 miljoen euro en heeft 700 medewerkers. Hugo Pfohe verkoopt onder meer Land Rover, BMW, Mini, Mazda, Kia en Ford in de regio Noord-Duitsland en Hamburg.

‘Garantie continuïteit’

Het managementteam van Nord-Ostsee Automobile blijft in dezelfde functies betrokken bij de dealer. ‘Dit garandeert continuïteit voor werknemers, klanten en fabrikanten in Duitsland. Het bedrijf blijft actief onder de naam Nord-Ostsee Automobile. De circa 1.800 medewerkers blijven in hun bestaande functie actief’, schrijft Van Mossel.

Jurrie Scholtens, ceo Van Mossel Automotive International: “Met deze overname zetten we een belangrijke stap binnen onze pan-Europese groeistrategie, gericht op kerngebieden in West- en Noord-Europa. We zijn in Duitsland reeds aanwezig met dealergroep Hugo Pfohe en de leaselabels DirectLease en Van Mossel Autolease.”

‘Volste vertrouwen’

Met de aanwinst van Nord-Ostsee Automobile groeit Van Mossel Automotive International uit tot een onderneming met zo’n 3.300 medewerkers en een omzet van 1,8 miljard euro in de landen Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Na de overname zal het aantal medewerkers van de gehele Van Mossel Automotive Groep stijgen naar ruim 8.800 en de omzet naar 7,6 miljard euro, schrijft van Mossel. “De goedkeuring die is aangekondigd door de OEM’s geeft ons het volste vertrouwen dat we onze positie in Noord-Duitsland verder kunnen versterken”, aldus Scholtens.

Niet alleen Scholtens kijkt tevreden naar de overname. Ceo Dr. Christian Splett-Henning van de Duitse dealer spreekt over een samenwerkingsvoordeel. “Onze nieuwe structuur is een win-win situatie. Het is een verdere ontwikkeling waar onze klanten, onze medewerkers en onze fabrikanten direct van profiteren”, aldus Splett-Henning.

Volgens Van Mossel wordt de transactie nu voorgelegd aan de Mededingingsautoriteiten. Naar verwachting is in januari 2025 de overname afgerond.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.