VWE en Xolutions starten samenwerking voor inspectie- en remarketingdiensten

VWE • De samenwerking biedt volgens beide partijen voordelen voor leasemaatschappijen, verhuurbedrijven en fleetowners.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: VWE).

VWE Automotive is een strategische samenwerking aangegaan met Xolutions Nederland BV om in te spelen op de toenemende vraag naar inspectie- en remarketingdiensten. Dat meldt VWE in een persbericht.

Xolutions, dat 150 medewerkers in dienst heeft, zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke inspecties, terwijl VWE zich blijft richten op de digitale toepassingen en technologische ontwikkeling van deze diensten. Dankzij de inspectiesoftware van Autoinspectie.nl, onderdeel van VWE, kunnen voertuigen op locatie worden geïnspecteerd. Dit is met name van belang voor de eindafrekening van leasecontracten of ter voorbereiding op veilingen.

Akiner van Schaik, director digital auction platforms bij VWE, benadrukt dat de samenwerking voordelen biedt voor leasemaatschappijen, verhuurbedrijven en fleetowners: “Xolutions voert fysieke inspecties uit in de Benelux, terwijl VWE de inspectie- en remarketingsoftware verder ontwikkelt. Zo kunnen voertuigen snel en efficiënt worden klaargemaakt voor remarketing.”

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie, waar hij voornamelijk gespecialiseerd is in leasing. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.