Cupra verdubbelt aantal verkoop- en servicepunten

Cupra • Het merk streeft de komende jaren naar een verdubbeling van de verkoop.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Cupra).

Cupra breidt dit jaar zijn netwerk in Nederland uit met vijf nieuwe Cupra Garages, oftewel service- en verkooppunten. Dat meldt Cupra in een persbericht. De nieuwe vestigingen staan in Hengelo (Huiskes-Kokkeler), Dordrecht (Ames), Alkmaar (Broekhuis), Tilburg (Van Mossel) en Heerenveen (Van den Brug). Hiermee verdubbelt Cupra het aantal verkooppunten.

Met de uitbreiding wil Cupra inspelen ‘op de snelgroeiende vraag naar de modellen’. Volgens Marijn Bausch, Managing Director van Cupra Nederland, streeft het merk ernaar om de komende jaren de verkoop te verdubbelen: “We willen klanten de ultieme online en offline beleving bieden in onze showrooms. Met de toevoeging van ervaren verkooppartners hebben we ons netwerk binnen een jaar uitgebreid naar elf locaties.”

Auto Hoogenboom

Daarnaast gaat Cupra vanaf 1 oktober nauwer samenwerken met Auto Hoogenboom in Rotterdam en A-point in Amsterdam om ‘de verkoopactiviteiten verder te versterken’. In deze vestigingen kunnen klanten terecht voor een nieuw modellenprogramma, waaronder de Cupra Formentor, de volledig elektrische Cupra Tavascan en de plug-in hybride Cupra Terramar.

Andere service- en verkooppunten van Cupra zijn gevestigd in Den Bosch (Van den Udenhout), Den Haag (Wittebrug) en Zwolle (Pouw).

Cupra was ooit de aanduiding voor een sportieve Seat. Later werd het een eigen merknaam en ook als zodanig in de markt gezet. Volkswagen Groep koos ervoor om het nieuwe merk vooral online te verkopen, met een aantal verkoop- en servicepunten door het land.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie, waar hij voornamelijk gespecialiseerd is in leasing. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.