Autotelex ‘verduidelijkt’: grootste prijsdaling voor Model 3 RWD

Restwaarden • Terwijl de Performance AWD de minste prijsdruk zal ervaren.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Tesla Model 3 RWD zal de grootste prijsdaling kennen, terwijl de Longe Range AWD-uitvoering minder prijsdruk zal ondervinden. Dat stelt Autotelex in een update van hun vorige week uitgebrachte ‘Marketupdate’.

Autotelex stelde vorige week geen extreme prijsdaling te verwachten bij de Model 3. Bij Indicata stelde men echter te verwachten dat de showroomvraagprijzen wel onder de 15 duizend euro kunnen gaan dippen.

De Tesla Model 3 uit 2019 is in drie hoofdvarianten op de markt gebracht. Autotelex stelt nu een onderscheid te maken tussen de drie modellen die zijn ingezet. De meest ingezette Model 3 is de Longe Range AWD (58%), terwijl de RWD goed is voor een derde van de aantallen.

Prijsdaling

De vraagprijzen van deze modellen op de occasionmarkt verschillen aanzienlijk. De RWD-modellen zijn nu vanaf 17.000 tot 18.000 euro te vinden, met een kilometerstand tot 150.000 km. “We verwachten dat deze variant de grootste prijsdruk zal ondervinden, vooral bij modellen met een zeer hoge kilometerstand”, schrijft Autotelex.

Voor de Long Range-variant zijn de vooruitzichten beter, stelt Autotelex. Die modellen doen nu gemiddeld 20/21.000 duizend euro. “Deze variant zal minder prijsdruk ervaren vanwege een aantrekkelijkere range.”

Ongeveer acht procent van het 2019-aanbod betreft een Performance AWD. “Deze sportieve variant wordt gemiddeld voor ongeveer 25.000 euro aangeboden en zal de minste prijsdruk ervaren, vanwege het veel geringere verkoopvolume en de sportieve prestaties.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.