Louwman start eigen monteursopleiding

Scholing •
De opleiding onderscheidt zich door een praktijkgerichte aanpak, waarbij de dagelijkse werkzaamheden in de Louwman-werkplaatsen centraal staan.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Louwman en Innovam)

Louwman Group gaf gisteren de aftrap van de allereerste Louwman Monteursopleiding, deze is ontwikkeld in samenwerking met Innovam en ROC Midden-Nederland. De nieuwe opleiding biedt zeventien gemotiveerde studenten de kans om in een driejarig traject de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de toekomst van autotechniek. Dat meldt Louwman in een persbericht.

Naast praktijkgericht leren behalen de studenten erkende vakdiploma’s, zoals die van eerste autotechnicus en APK-keurmeester. Volgens Louwman is de opleiding een belangrijke stap in het zelf opleiden van technisch talent. De keuze om eigen personeel op te leiden is een reactie op het toenemende tekort aan goed opgeleide monteurs in de sector. Door te investeren in hun eigen medewerkers, wil Louwman niet alleen de kwaliteit in de werkplaatsen verhogen, maar ook de betrokkenheid en motivatie op lange termijn waarborgen.

Praktijkgerichte aanpak

De opleiding onderscheidt zich door een praktijkgerichte aanpak, waarbij de dagelijkse werkzaamheden in de Louwman-werkplaatsen centraal staan. Studenten kunnen hun opgedane kennis direct toepassen, wat volgens Louwman niet alleen hun eigen leerproces versnelt, maar ook de productiviteit op de werkvloer vergroot. Ook bestaande monteurs profiteren van het opleidingsprogramma doormiddel van kortere, gerichte trainingen die binnen hetzelfde kader worden aangeboden.