Henk Scholten neemt Volvo Buitenweg over

Overname • Alle medewerkers gaan mee naar Scholten en de activiteiten van Volvo Buitenweg worden onder dezelfde naam voortgezet.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
v.l.nr. Harald Scholten, Tineke en Willem Jan van der Burg en Mels van der Velden (foto: Henk Scholten)

Volvo-dealer Henk Scholten heeft met ingang van 4 oktober de twee vestigingen van Volvo Buitenweg in Hilversum en Naarden overgenomen, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Alle medewerkers gaan mee naar Scholten en de activiteiten van Volvo Buitenweg worden onder dezelfde naam voortgezet.

Volvo Buitenweg-eigenaar Willem Jan van der Burg: “In een sector waarin veranderingen zich voortdurend aandienen, is een versterkte samenwerking essentieel. Na ruim 21 jaar als zelfstandig Volvo-dealer te hebben gewerkt, hebben Tineke en ik na zorgvuldige afweging besloten om ons bedrijf over te dragen aan een partij die het in de toekomst verder kan ontwikkelen.”

Harald Scholten: “Na de overname van Auto Kallen op 1 mei jl. volgt deze samenwerking met Buitenweg Groep die relatief snel op. Dat er zo’n vertrouwen in ons wordt gesteld geeft een goed gevoel. We zien twee mooie vestigingen die een goede positie hebben ingenomen in de lokale markt. De familie Van der Burg heeft het bedrijf met veel zorg en aandacht ontwikkeld.”

Henk Scholten kwam eerder dit jaar nieuw binnen in de Automotive Dealerholding top 60 (op de 56e plek). Het bedrijf was een van de drie Volvo-nieuwkomers in de lijst. Bestel hier de Automotive Dealerholding Top 60, editie 2023-2024 (incl. een Automotive jaarabonnement voor niet-abonnees).

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit. Â