De Doorwerkregeling van Doorwerkgever is dé oplossing voor het personeelstekort

Brand story • Bedrijven in de automotive branche kampen al langer met een personeelstekort, vooral het pensioen kan daarin een rol spelen.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
Foto: Doorwerkgever®️

Steeds meer bedrijven zien het pensioen van werknemers als een verlies van waardevolle kennis en ervaring. Daarom willen ook bedrijven in de autobranche hun gepensioneerde medewerkers behouden. Maar hoe leg je deze nieuwe arbeidsrelatie het beste vast? Wil je  samen met de gepensioneerde medewerker flexibele werkafspraken maken die passen bij het doorwerken na pensioen? De cao staat toe dat je daarvoor eigen voorwaarden maakt. Maak daarom gebruik van de Doorwerkregeling van Doorwerkgever om dit eenvoudig te regelen.

Doorwerken zonder gedoe, goed geregeld!

Veel bedrijven vinden het lastig om passende arbeidsvoorwaarden op te stellen voor doorwerknemers. Aan de ene kant zijn zij ‘gewone’ werknemers, aan de andere kant willen ze afspraken maken die aansluiten bij de nieuwe levensfase van een medewerker na pensionering. Pensioen gaat immers uit van de veronderstelling dat iemand zelf in zijn levensonderhoud kan voorzien. Als een medewerker tóch kiest om door te werken, gebeurt dit geheel vrijwillig.

Volgens artikel 19 lid 3 van de cao heb je als werkgever twee mogelijkheden om een doorwerknemer in dienst te houden. Je kan een nieuw contract aanbieden op basis van de cao of je maakt nieuwe schriftelijke afspraken die beter passen bij deze nieuwe samenwerking.

De keuze om niet met de cao te werken, is snel gemaakt. De cao is opgesteld voor werknemers met behoefte aan zekerheid over inkomen en werk. Voor doorwerknemers zijn die zekerheden niet meer nodig; zij zoeken naar zinvolle en leuke werkzaamheden die passen bij hun nieuwe levensfase. Daarom biedt de Doorwerkregeling een eenvoudige manier om nieuwe werkafspraken te maken, zonder gedoe en perfect afgestemd op de wensen van de doorwerknemer.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Wat is de Doorwerkregeling?

Arbeidsvoorwaarden voor werknemers zijn vaak gericht op zekerheid rondom werk en inkomen, terwijl gepensioneerde medewerkers die zekerheden niet meer nodig hebben. De Doorwerkregeling biedt de mogelijkheid om gepensioneerde werknemers flexibel te laten doorwerken, zonder de beperkingen van traditionele arbeidsovereenkomsten en cao’s. Hiermee kan je individuele werkafspraken maken die aansluiten bij de nieuwe levensfase van jouw gepensioneerde medewerkers, die wij doorwerknemers noemen.

Waarom de Doorwerkregeling ideaal is voor doorwerknemers:

  • Geen strikte collectieve regels.
    De Doorwerkregeling geeft de vrijheid om een flexibel en passend pakket af te spreken, afgestemd op de behoeften van de doorwerknemer.
  • Geen vastgelegde werkuren.
    In overleg bepaal je samen met de doorwerknemer welke inzet het beste past bij de samenwerking na pensioen.
  • Geen collectieve arbeidsvoorwaarden?
    Met de Doorwerkregeling maak je afspraken die volledig aansluiten bij de wensen en situatie van elke doorwerknemer.

Waarom kiezen voor de Doorwerkregeling?

  • Eenvoud en flexibiliteit: vermijd complexe contracten en maak gemakkelijk nieuwe afspraken met gepensioneerden.
  • Behoud van kennis: ervaren medewerkers blijven beschikbaar op basis van persoonlijke werkafspraken.
  • Minder administratieve rompslomp: geen juridische obstakels of ingewikkelde regels, alles wordt verzorgd door Doorwerkgever.

Hoe werkt het?

Doorwerkgever®️ maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwe werkafspraken te maken met doorwerknemers, die op vrijwillige basis en zonder traditionele verplichtingen kunnen doorwerken. Daarbij is Doorwerkgever®️ de uitvoeringsorganisatie en verzorgt zodoende alle administratieve zaken voor jou en jouw doorwerknemers.

Start vandaag nog!

Voorkom dat jouw bedrijf stil komt te liggen door personeelstekorten. Ontdek hoe de Doorwerkregeling van Doorwerkgever®️ jou kan helpen om waardevolle medewerkers te behouden en jouw bedrijf soepel te laten draaien. Neem vandaag nog contact op en begin direct met de Doorwerkregeling – doorwerken zonder gedoe.

Heb je daar hulp of advies bij nodig? Bel of mail gerust met Wijnand Mebius via 06-46741658 of wijnand@doorwerkgever.nl.

Wil je meer weten over het thema ‘doorwerken na pensioen’, kijk dan op: https://www.doorwerkgever.nl/doorwerken-in-de-automotive-branche