H.J. Dekker, dga Dekkerautogroep, op 94-jarige leeftijd overleden

In Memoriam • H.J. Dekker stapte 70 jaar geleden, in 1954, binnen bij het autobedrijf dat hij later, stap voor stap, overnam.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Archieffoto met links H.J. Dekker en rechts Michiel Sterk. (Foto: Cindy Bakker)

Mijnheer H.J. (Hendrik-Jan) Dekker, dga van Dekkerautogroep, is op 94-jarige leeftijd overleden. Dit heeft adjunct-directeur Michiel Sterk bekendgemaakt.

‘Dit nieuws heeft ons diep geraakt. Dhr. Dekker was niet zomaar een directeur, hij was de ziel van ons bedrijf en stond altijd klaar voor iedereen. Zijn toewijding, warmte en persoonlijke betrokkenheid maakten hem geliefd bij velen,’ aldus Sterk in een verklaring.

‘Hij was een man van principes, die met passie en visie Dekkerautogroep tot bloei bracht. Velen van ons kennen hem als een mentor en een bron van inspiratie, iemand die altijd een luisterend oor had en zijn waardering toonde. Ondanks zijn leeftijd bleef hij tot het laatste moment betrokken, met een onverwoestbaar enthousiasme voor het bedrijf en zijn mensen.’

Ford-dealer

Dekkerautogroep komt voort uit Autobedrijf Steemeijer, dat in 1923 begon als Ford-dealer. Het bedrijf groeide door overnames van onder meer Willem Schmidt, B&K Autocentrum en een vestiging van Ardea (Stern) uit tot één van de grootste dealerholdings van Nederland.

H.J. Dekker (1930) stapte zeventig jaar geleden, in 1954, binnen bij het autobedrijf. Hij begon als verkoper. In de jaren daarna werkte hij zichzelf op en kocht hij telkens plukjes aandelen. Hij werd in 1978 directeur en in die periode werd hij ook eigenaar van het bedrijf.

Michiel Sterk: ‘Dhr. Dekker was een man die altijd de menselijke kant vooropstelde, of het nu ging om het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen of het bieden van een helpende hand aan een collega in nood. Zijn warmte en oprechte betrokkenheid zullen we nooit vergeten. In deze moeilijke tijd gaan onze gedachten uit naar zijn familie en allen die hem van dichtbij hebben gekend.’

Drie jaar geleden, in mei 2021, interviewde Automotive Magazine H.J. Dekker en Michiel Sterk. Dekker vertelde in het gesprek dat hij nooit aan stoppen dacht en nog iedere dag veel plezier uit zijn werk haalde. Lees het dubbelinterview hier terug.