Nooteboom koopt Tyrenet Verheijden

Nooteboom • De overname is een direct uitvloeisel van het overlijden van Laurens Verheijden.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Tyrenet

Tyrenet Nooteboom koopt het in Roermond gevestigde Tyrenet Verheijden. Dat melden de bedrijven. Verheijden is gevestigd in Roermond en grossiert banden in de regio Limburg en Oost-Brabant, terwijl Nooteboom actief is in de Randstad, Zeeland en Midden-Brabant.

De overname is een direct uitvloeisel van het overlijden van Laurens Verheijden in maart dit jaar. In februari kocht Nooteboom al Kiefer Bandenservice in Breda.

Nooteboom-directeur Hans Meijer stelt dat Nooteboom en Verheijden al 20 jaar samenwerkten: “De afgelopen jaren hebben er veel overnames en samenwerkingen binnen Tyrenet plaatsgevonden om zodoende schaalvergroting en uitbreiding van het werkgebied te krijgen. Ook Laurens zag dit op zich af komen, maar wilde graag nog een aantal jaren zelf blijven grossieren om in ieder geval het 25-jarige jubileum van Tyrenet Verheijden te kunnen vieren in 2026. Helaas was hem dat niet gegeven. We vinden het dan ook een hele eer dat de familie Verheijden ons het vertrouwen heeft gegeven om het levenswerk van Laurens en zijn vrouw Ellin voort te mogen zetten. Uit respect zullen we tot het 25-jarige jubileum dan ook de huidige bedrijfsnaam blijven voeren”

De jarenlange samenwerking, uitstekende reputatie en goede locatie van Verheijden maakt deze overname voor ons van groot strategisch belang, zegt Maurice Nooteboom, algemeen directeur Nooteboom Groep. “Ook de no-nonsense mentaliteit van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.