MVS Auto (Deurne) failliet: veel gedupeerde klanten

Faillissement • De politie heeft 26 aangiftes binnen van mensen die wel de auto betaald hebben, maar die nooit geleverd kregen. Nu is het bedrijf failliet.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

MVS Auto in Deurne is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard, zo blijkt uit het insolventieregister. Curator is Martijn Kemps van Stassen en Kemps Advocaten in Eindhoven. Hij bevestigt het faillissement aan AM, maar kan er nog niets concreets over zeggen.

Het autobedrijf kwam afgelopen maanden veel in de lokale media. Steeds meer autokopers meldden zich omdat zij auto’s wel hadden betaald, maar die nooit geleverd kregen. In andere gevallen kregen zij een auto vol gebreken geleverd, meldt het Brabants Dagblad.

De politie doet onderzoek en meldde aan de krant dat er 26 aangiftes tegen MVS Auto zijn binnengekomen. Het bedrijf ging na de zomervakantie niet meer open. Inmiddels is de showroom leeg en het bedrijfspand verlaten.

Voor de gedupeerden is het onduidelijk of ze hun geld nog terugkrijgen. Bij de rechtbank loopt een civiele rechtszaak: de uitspraak daarvan komt begin november. In eerdere zaken werden gedupeerden in het gelijk gesteld, maar ook die mensen hebben hun geld nog niet gehad, meldt het BD.

Faillissementen in de autobranche komen regelmatig voor. De laatste jaren is daarbij vaak sprake van coronaschulden die niet kunnen worden afgelost. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.