Mike Arts volgt Roland Schut op als ceo VDS Automotive Group

VDS • Commercieel directeur Fred Hoogewoning gaat met pensioen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Mike Arts. (Foto: VDS Automotive Group)

Mike Arts is op 1 oktober begonnen als ceo van VDS Automotive Group. Dat meldt het bedrijf vandaag. Hij volgt in deze rol eigenaar Roland Schut op.

Schut, die in de Verenigde Staten woont, richt zich op de Amerikaanse handelsactiviteiten van het bedrijf. Arts had in het verleden leidinggevende functies bij onder NCT Car Trading (Emil Frey) en OpenLane.

VDS Automotive Group levert diensten voor import, export, en groothandel en is eigenaar van occasionlabel CarSelexy. Afgelopen maand werd het 25-jarig bestaan van het bedrijf gevierd en met de komst van Arts moet de groei worden gecontinueerd. “Deze lijn willen we doortrekken en eigenlijk zelfs in een stroomversnelling brengen. Afgelopen boekjaar was met ruim 150 euro miljoen omzet een recordjaar. Daar zijn we ontzettend trots op, maar het maakt ons niet minder ambitieus”, aldus Arts.

Nieuw leiderschap en de ambitie om VDS verder te ontwikkelen, brengt uitdagingen met zich mee, stelt Arts: ‘’Juist in tijden van snelle groei is het belangrijk om de bestaande cultuur te waarborgen. Voor mij zit de kracht van het bedrijf in de combinatie van professioneel Ă©n informeel zakendoen. En ik ga er alles aan doen om dat zo te houden.’’

Fred Hoogewoning

En er is meer nieuws bij VDS. Commercieel directeur Fred Hoogewoning gaat met vroegpensioen. “Fred geniet na een geweldige en veelzijdige carriĂšre in de automotive sinds deze maand van zijn welverdiende vroegpensioen. En, omdat ik voornamelijk in de VS woon en werk, zijn we op zoek gegaan naar iemand die de dagelijkse leiding op zich neemt. Iemand die zich hard maakt voor de cultuur van VDS, die beslissingen kan en durft te nemen, Ă©n tegelijkertijd een bekende in ons mooie wereldje is. Met Mike hebben we daarin de perfecte match in gevonden. Daar ben ik van overtuigd.’’

In de nieuwe Automotive Magazine (AM), die deze week verschijnt, staat een uitgebreid interview met Roland Schut. Heeft u nog geen abonnement op AM? Klik dan hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.