Voormalig Autotrack-directeur Kooijman geeft leiding aan Moove

Autobinck richt telematica-dochter op

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Vlnr: Henk Kooijman, Himanshu Gautam en Han Arts.

Dat meldt de Autobinck Group vandaag.

Voormalig Autotrack-directeur Henk Kooijman is aangesteld als managing director. De directie van Moove bestaat verder uit Himanshu Gautam, die zich al bezig hield met telematica bij Autobinck, hij is aangesteld als technical director. En Han Arts komt bij Business Lease vandaan en is nu sales director van Moove.

Autobinck verkocht vorige week zijn belang in The New Motion aan Shell.

Pepsico

“Er werd binnen de Autobinck Group al gewerkt met telematica, maar het had nog geen eigen label”, aldus Kooijman. Alle auto’s van Business Lease, de leasemaatschappij van Autobinck, worden standaard met Moove-telematica uitgerust. “Maar we zijn ook met andere leasemaatschappijen, verzekeraars en fleetowners in gesprek”, aldus Kooijman. “We draaien bijvoorbeeld met Pepsico een groot safety-programma voor hun medewerkers. Daar gebruiken we onze telematica voor en dat programma gaan we verder uitrollen.”

In het vierde kwartaal van dit jaar is het de verwachting dat er 10 duizend voertuigen, verspreid over de acht Europese landen waar Autobinck actief is, verbonden zijn met de telematica van Moove. Moove werkt met een dongel via de OBD-poort. Daartoe werkt Moove samen met Geotab. “Zij houden zich bezig met de techniek en hebben de dongel voor ons ontwikkeld. Wij regelen de service eromheen. Met data alleen heb je niet genoeg. Die data moet worden verrijkt, geanalyseerd en uiteindelijk geïmplementeerd. Daar kunnen wij bij helpen als een klant dat wil”, legt Kooijman uit.

Het kan volgens hem gaan om veiligheid en het coachen op berijdersgedrag, efficiënter en gestuurd onderhoud, het verlagen van de brandstofkosten of het verminderen van de belasting van het milieu. “Ook vindt er productontwikkeling plaats op het gebied van predictive maintenance en connected sharing om wagenparken breder inzetbaar te maken.”