Bovag lanceert CSRD Brancheformat: ‘De verplichte duurzaamheidsrapportage raakt iedereen’

Bovag • Ook bedrijven die geen rapportageverplichting hebben krijgen te maken met de Europese duurzaamheidsrapportage (CSRD), stelt Bovag-woordvoerder Paul de Waal.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Beeld: Shutterstock

De invoering van de Europese verplichting voor duurzaamheidsrapportage (CSRD) vraagt van mkb-bedrijven een aanzienlijke tijdsinvestering. Om dit voor ondernemers behapbaar te maken, heeft Bovag een duurzaamheidsreportage voor mobiliteitsbedrijven ontwikkeld: het CSRD Brancheformat.

Bovag-woordvoerder Paul de Waal benadrukt tegenover AM dat vrijwel elk bedrijf in de mobiliteitssector te maken krijgt met deze duurzaamheidsrapportage. Ook als zij geen rapportageverplichting hebben. “Bedrijven die wél een rapportageverplichting hebben, denk aan banken en verzekeraars, moeten ook in kaart brengen met wie zij zaken doen, en welke maatregelen hun klanten treffen op het gebied van verduurzaming. Hetzelfde geldt voor toeleveranciers. Deze verplichting raakt dus de hele keten en niet alleen individuele bedrijven. Dat is de reden waarom we deze branchestandaard hebben ontwikkeld. Hiermee nemen we onze leden enorm veel werk uit handen. Bovendien zorgt het voor een eenduidige manier van rapporteren en daarmee voor duidelijkheid.”

Het brancheformat is volgens Bovag de eerste in zijn soort en uniek in het Nederlandse bedrijfsleven omdat het is ontwikkeld in samenwerking met vertegenwoordigers van banken, verzekeraars en partijen in de mobiliteitsbranche.

Op 4 juli staat het format centraal tijdens het besloten Bovag Duurzaamheidsevent over CSRD in Bunnik.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.