Bovag verkoopt deel van Bovemij-belang

Bovag • Maar de vereniging blijft grootaandeelhouder.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Bovemij).

Bovag verkoopt een deel van zijn belang in verzekeraar Bovemij. Dat meldt de brancheorganisatie vandaag. Bovemij en de Stak, waarin de certificaathouder zitten, zijn geïnformeerd. Bovag houdt wel een meerderheidsbelang.

Met de opbrengsten wil Bovag een fonds creëren “om nieuwe projecten en
diensten voor de aangesloten leden te kunnen realiseren in de komende jaren”.

Bovag meldt in een toelichting aan AM dat het geld dat het fonds streeft naar een ‘gezond rendement’. Ook wil Bovag “zijn vermogen meer gespreid en beter inzetbaar maken”. Uit het fonds worden de projecten gefinancierd die nu uit ‘volatiele’ Bovemij-dividenden betaald worden.

Er wordt nu een verkooptraject opgestart om de meest geschikte nieuwe
mede-aandeelhouder te vinden. Het streven is dat, als onderdeel van de transactie, door de nieuwe aandeelhouder ook een bod wordt gedaan op alle uitstaande Bovemij-certificaten door de beoogde nieuwe mede-aandeelhouder. PB Holding (van Henk van der Kwast) is de grootste certificaathouder met 5 procent. Die waardeert het op ruim 15 miljoen euro.

Over timing, inhoud en verloop van het verkooptraject kunnen nog geen mededelingen gedaan worden. Bovag hoopt dat de nieuwe aandeelhouder teven een impuls kan geven aan Bovemij.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.