Kooijman Autogroep koopt Tiels Autoschade en Spuitbedrijf

Overname • De dagelijkse leiding komt in handen van Frans de Beus.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Tiels Autoschade Bedrijf. (Foto: TAB).

Kooijman Autogroep neemt Tiels Autoschade en Spuitbedrijf (TAB), onderdeel van Autoschade Herstel Groep, per 1 juli 2024 over. Dat maakt het bedrijf bekend aan AM.

‘Na 40 jaar werkzaam te zijn geweest in het familiebedrijf, neemt eigenaar Nico Papaïoannou op een logisch moment een stap terug’, schrijft de Toyota- en Kia-dealer in een verklaring. Beide bedrijven werkten al intensief samen. Kooijman Autogroep heeft door de overname nu twee schadevestigingen.

Personeels

Papaïoannou zal zijn werkzaamheden geleidelijk afbouwen. De dagelijkse leiding draagt hij over aan Frans de Beus. Alle personeelsleden blijven werkzaam bij TAB.

‘De overname draagt bij aan de toekomst bestendigheid, maar ook aan de belangen van zowel klanten als leveranciers’, aldus Kooijman Autogroep.

De naam wordt gewijzigd in TAB Kooijman Autoschade.

Kooijman Autogroep staat op plek 17 in de Automotive Dealerholding Top 60. Het bedrijf was in 2020-2021 de financieel gezondste dealerholding van het land. Bestel de uitgave hier. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.