Renault zet in op goedkopere batterijcellen

Renault • Volgens Renault kan het bedrijf door de nieuwe aanpak zijn kosten van zijn voertuigen vanaf begin 2026 verlagen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Renault Twingo EV moet in 2026 op de markt komen (foto: Renault)

Renault’s Ampere-afdeling gaat lithium-ijzerfosfaat-cellen (LFP) integreren in zijn EV-platform, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook verlengt het Franse bedrijf zijn samenwerking met het Zuid-Koreaanse LG Energy Solution voor de ontwikkeling van zijn batterijsystemen.

‘Met het gebruik van goedkopere celchemie, en door nieuwe productieprocessen voor onderdelen van EV’s toe te passen, streeft Renault ernaar zijn batterijkosten met ongeveer 20 procent te verlagen om zo concurrerend te blijven’, zo stelt het bedrijf. Europese autofabrikanten hebben moeite om een concurrentiepositie te behouden door de druk van goedkopere auto’s uit China. Volgens Renault kan het bedrijf door de nieuwe aanpak zijn kosten van zijn voertuigen vanaf begin 2026 verlagen.

Twingo

Een voorbeeld van een goedkoper model van Renault is de Twingo. Het ontwerp en de engineering van de nieuwe Twingo vinden plaats in Frankrijk, terwijl de productie in Europa, mogelijk in Slovenië, wordt uitgevoerd. Ampere, de elektrische voertuigendivisie van Renault, leidt dit project. Renault werkt bij de ontwikkeling wel samen met een Chinese partner voor de nieuwe generatie elektrische Twingo. Die samenwerking moet ook helpen de ontwikkeltijd en kosten van het nieuwe model, dat minder dan 20 duizend euro gaat kosten, te verlagen.

Eerder was het de bedoeling om samen met Volkswagen de Twingo te produceren. Het Duitse bedrijf wilde eerst samenwerken met Renault voor de ontwikkeling van een goedkopere EV, maar zag daar later vanaf. Volkswagen wil nu zelf een goedkoper model ontwikkelen, die voor zo’n twintigduizend euro verkocht moeten worden.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.