Broekhuis neemt Rijwielpaleis in Bilthoven over

Broekhuis • Voor Broekhuis is het de vijfde fietsbedrijf die het inlijft.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Facebook, Rijwielpaleis Bilthoven)

Broekhuis breidt zijn fietsendivisie uit en neemt Rijwielpaleis in Bilthoven over, zo meldt Broekhuis in een persbericht. In de toekomst wil Broekhuis de activiteiten van de vestiging verplaatsen naar een nieuwe locatie in Bilthoven waaruit verdere groei mogelijk is.

Zo meldt Broekhuis aan AM dat de fietsenzaak onder andere is gekozen doordat het een ‘gerenomeerde winkel is die zich in een sterke regio bevindt en die de juiste (A)-merken voert’. Eigenaar Roy van der Pal blijft na de overname nog actief in het bedrijf. 

Broekhuis is al een tijdje actief in de branche van fietsspeciaalzaken. Door diverse overnames heeft het bedrijf een groter netwerk opgebouwd. Zo nam het bedrijf in 2022 Kroone Liefting (Limmen, Noord Holland) en Belga (Groningen en Harkstede) over. In 2023 nam het bedrijf Ten Tusscher (Almelo en Enschede) over en afgelopen maand Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk.  Alle overgenomen fietsenwinkels gaan verder onder de naam “Broekhuis”.

Broekhuis Groep heeft in 2023 een omzet van 1,38 miljard euro gerealiseerd, een stijging van 19 procent. De nettowinst daalde met 13 procent naar 30,9 miljoen euro. In 2023 verkocht het bedrijf 16.919 nieuwe auto’s (+16,9%) en 3.485 lichte bedrijfswagens (+20%). De dealerholding staat op plek 6 in de Dealerholding Top 60. Bestel hier de uitgave.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.