Saudisch staatsfonds investeert opnieuw 1,5 miljard dollar na dieprode cijfers Lucid

Lucid • De omzet van het concern kwam in het eerste halfjaar uit op 373 miljoen dollar (341 miljoen euro).
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Lucid.
(Foto: Shutterstock)

Lucid heeft in het eerste halfjaar een verlies geleden van 1,48 miljard dollar (zo’n 1,35 miljard euro), iets minder dan in 2023. Het Saudische staatsinvesteringsfonds PIF investeert opnieuw 1,5 miljard dollar in het concern. Dat meldt Lucid.

In het tweede kwartaal werden ruim tweeduizend auto’s gebouwd en bijna drieduizend afgeleverd. Het bedrijf denkt zijn target van negenduizend te bouwen en te verkopen auto’s in 2024 te halen.

“Onze financiële prestaties in het tweede kwartaal weerspiegelen de positieve impuls van de toegenomen verkoop van de Lucid Air en het resultaat van de doorgevoerde kostenbesparingsinspanningen”, zegt Gagan Dhingra, interim-cfo. “De extra toezegging van 1,5 miljard dollar door (een gelieerde onderneming van) het PIF zal naar verwachting voldoende liquiditeit bieden tot minstens het vierde kwartaal van 2025.”

Lucid, dat ruim een jaar geleden zijn eerste vestiging in Nederland opende, kreeg in de meest recente AM Powerranking voor nieuwkomers de slagingskans ‘redelijk/klein’. Zolang Saudi-Arabië het merk steunt is er kans op succes, aldus de redactie van AM.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.