Reuters: Dongfeng favoriet om fabriek in Italië te bouwen

Italië • De Italiaanse premier Giorgia Meloni wil met haar regering de binnenlandse autoproductie verhogen naar 1,3 miljoen voertuigen per jaar.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
MHero is een merk van Dongfeng. (Foto: Dongfeng).

De Italiaanse regering en Dongfeng Motor Group voeren ‘vergevorderde gesprekken’ om een autofabriek in Italië te bouwen, zo meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Eerder werd duidelijk dat Dongfeng vooral plannen heeft om in het Zuid-Europese land hybride auto’s te produceren. Italië is ook in gesprek met andere grote autofabrikanten, waaronder het Chinese Chery Auto, over mogelijke investeringen in het land. Ook benaderde de Italiaanse regering eerder BYD om auto’s te bouwen.

Verhoging autoproductie

De Italiaanse premier Giorgia Meloni wil met haar regering de binnenlandse autoproductie verhogen naar 1,3 miljoen voertuigen per jaar. Ter illustratie: in 2023 was dat nog minder dan 800 duizend voertuigen per jaar.

Om dat doel te bereiken zijn er ook gesprekken gaande met Stellantis over een mogelijke verhoging van de jaarlijkse productie van de groep in Italië. Als Meloni haar zin krijgt produceert Stellantis aan het einde van dit decennium zo’n één miljoen auto’s in het land, schrijft het persbureau. Stellantis behaalde dit doel voor het laatst in 2017.

Stellantis

Stellantis is nu nog de enige automaker in het land. Het bedrijf draaide begin dit jaar zijn Fiat-productie in Turijn ‘flink’ terug vanwege tegenvallende verkopen van de nieuwe elektrische 500. Stellantis besloot daarom om de productie van hybride Fiat 500’s op te voeren om de Italiaanse fabriek uit de problemen te halen. “Er is een toenemende vraag naar hybrides”, benadrukte Stellantis.

Het merk verwacht per jaar meer dan 100 duizend mild-hybride versies van de 500e te produceren.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.