‘Geely overweegt auto’s bij Volvo, Renault en Mercedes te gaan bouwen’

Handelsoorlog • Zo wil het Chinese concern de dreigende EU-importheffingen ontlopen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(foto: Lynk & Co)

Het Chinese autoconcern Geely heeft op de Automechanika in Frankfurt bekendgemaakt dat het samen met de Poolse overheid zoekt naar een vestigingslocatie voor de Europese fabriek. Dat meldt Reuters. Het persbureau merkt daarbij op dat de Poolse overheid Geely “niet als een ideale partner beschouwt”.

Geely zoekt naar Europese productiefaciliteit om de extra importheffingen op Chinese auto’s te omzeilen. Onder meer Geely-merk Lynk & Co krijgt daarmee te maken, maar ook bijvoorbeeld de in China gebouwde modellen van Volvo, Polestar en Smart.

Volgens Automobilwoche heeft Victor Yang, VP van Geely, tijdens de Automechanika ook aangekondigd dat het op korte termijn auto ’s kan gaan bouwen bij de fabrieken van zijn partners in Europa. Geely is aandeelhouder en heeft samenwerkingen met Volvo, Renault en Mercedes-Benz. Volgens Automobilwoche zijn de Europese autofabrikanten “verrast” door de uitlating van de Chinese topman.

Lynk & Co, dat ondergebracht gaat worden bij Volvo-dealers, heeft aangekondigd de prijzen van de auto’s niet te zullen verhogen als de EU de importheffingen echt doorzet.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.