‘Audi-fabriek Brussel dinsdag weer open’

Audi • De directie laat er een akkoord is bereikt over de heropstart van de fabriek op vrijwillige basis.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Audi)

Dinsdag gaat de Audi-fabriek in Brussel weer open en wordt de productie hervat. De fabriek lag dicht nadat er onrust ontstond over vermeende sluiting van de fabriek.

Na een week van acties, onder meer de sleutels van 300 Audi’s werden ontvreemd, leverde een bemiddelingspoging tussen vakbonden en directie bij Audi Brussels gister witte rook op. Belgische media schrijven dat  De directie laat er een akkoord is bereikt over de heropstart van de fabriek op vrijwillige basis, de vakbonden bevestigen dat.

“Het is een goed compromis dat zuurstof moet geven aan de mensen op het terrein en aan de onderhandelingen over de toekomst van de fabriek, om de volgende stappen te kunnen zetten”, zegt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea) tegen de Gazet van Antwerpen (GVA). Hij voegt daaraan toe dat hij de “slaagkansen positief inschat”.

Vorige maand werd bekend dat Audi overweegt de fabriek te sluiten. Ook bij Volkswagen moet de productiecapaciteit verkleind worden.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.