NOS: Maandag crisisberaad over autobranche in Duitsland

Duitsland • Het is nog onduidelijk of deze steun ook uitgebreid zal worden naar andere automerken. Verdere details worden tijdens het overleg verwacht.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Een Volkswagen-fabriek in de Autostadt in Wolfsburg, Duitsland (Foto: Shutterstock)

De Duitse overheid organiseert volgende week maandag een spoedoverleg met de belangrijkste spelers in de autobranche. Dat meldt NOS.

Volkswagen en Mercedes-Benz kampen met serieuze uitdagingen. De stijgende kosten en een dalende productiviteit zorgen voor toenemende druk binnen de sector, waardoor deze merken moeite hebben om internationaal concurrerend te blijven. Als gevolg hiervan worden massaontslagen en de sluiting van fabrieken steeds reĆ«lere scenarioā€™s.

Topbestuurders aanwezig

Minister Robert Habeck van Economische Zaken zal het overleg leiden. Hierbij schuiven ook topbestuurders van de Duitse autofabrikanten en vertegenwoordigers van vakbonden aan tafel.

Habeck gaf eerder al aan te overwegen om Volkswagen financiƫle staatssteun te bieden. Het is nog onduidelijk of deze steun ook uitgebreid zal worden naar andere automerken. Verdere details worden tijdens het overleg verwacht.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.