Hyundai Motor Company werkt samen met Škoda Group op waterstofgebied

Waterstof • De samenwerking richt zich op OV-oplossingen voor treinen, trams, metro en verschillende soorten bussen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Hyundai)

Hyundai Motor Company en Škoda Group (niet te verwarren met de autofabrikant) tekenen tijdens de Korea-Tsjechische Business Summit in Praag een memorandum van overeenstemming. Ze gaan samenwerken bij het opzetten van een ecosysteem voor waterstofmobiliteit. Dat melden beide partijen in een persbericht.

De samenwerking richt zich op OV-oplossingen voor treinen, trams, metro en verschillende soorten bussen.

Ken Ramírez, executive vice president en head of global commercial vehicle and hydrogen business bij Hyundai Motor Company stelt dat de samenwerking met de Škoda Group als doel heeft om de adoptie van waterstof te versnellen.

“Dit draagt bij aan de vooruitgang van de waterstoftechnologie en de koolstofneutraliteit op de wereldmarkten, inclusief de Tsjechische Republiek”, zegt Ramírez. “Samen met Škoda Group streven we ernaar leiding te geven aan de snelgroeiende waterstofbedrijven door positieve synergiën te creëren tussen onze brandstofceltechnologie en de mobiliteitsproducten en -projecten van Škoda Group.”

Petr Novotný, ceo van Škoda Group: “Wij zijn van mening dat waterstof, naast energie-efficiënte oplossingen, een essentiële rol zal spelen bij het transformeren van mobiliteit voor een duurzamere toekomst. Onze samenwerking met Hyundai Motor Company heeft tot doel ons in staat te stellen over de nationale grenzen heen te kijken en bredere markten te verkennen waar deze technologieën een grotere impact kunnen hebben.”

Andere partijen

Steeds meer autofabrikanten beginnen samenwerkingen op het gebied van de ontwikkeling van een verbeterd waterstofinfrastructuur. Zo begonnen Toyota en BMW onlangs met een samenwerking aan de ontwikkeling van brandstofcelsystemen en de verbetering van de infrastructuur van waterstof.

Hyundai startte onlangs ook een samenwerking met General Motors bij de ontwikkeling van onder meer brandstofcellen en EV-batterijen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.