‘Stellantis zet zoektocht naar opvolger van Carlos Tavares in gang’

Stellantis • Tavares staat sinds de fusie van Fiat Chrysler en PSA in 2021 aan het hoofd van Stellantis.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Carlos Tavares. (Foto: Shutterstock).

Stellantis is begonnen met de actieve zoektocht naar een opvolger voor ceo Carlos Tavares, wiens contract in januari 2026 afloopt. De stap komt te midden van toenemende zorgen over de tegenvallende prestaties van het bedrijf in Noord-Amerika, waar de verkoop terugloopt en marktaandeel verloren gaat. Dat meldt Bloomberg.

Voorzitter John Elkann, die de zoektocht leidt, is steeds ontevredener over de situatie in de VS, een belangrijke markt voor Stellantis. De merken Jeep en Chrysler kampen daar met kwaliteitsproblemen en hoge voorraden, wat tot kritiek heeft geleid van dealers. Ondanks de lopende contractperiode van Tavares, wordt er nu al gezocht naar nieuwe leiderschapsopties om de koers van het bedrijf te verbeteren.

Volgens Stellantis is het normaal om de zoektocht in gang te zetten. Het bedrijf sluit ook niet uit dat Tavares blijft.

Druk

De druk op Tavares, die sinds de fusie van Fiat Chrysler en PSA in 2021 aan het hoofd staat, groeit. Naast de uitdagingen in Noord-Amerika heeft Stellantis ook te maken met een verzwakkende vraag naar elektrische voertuigen in Europa en toenemende concurrentie van Chinese merken. Het bedrijf investeert echter volop in herstel, waaronder een investering van 406 miljoen dollar in productiefaciliteiten in Michigan.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie, waar hij voornamelijk gespecialiseerd is in leasing. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.