Autobedrijf Bie Olthof uitgeroepen tot Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2024

Verkiezing • Het bedrijf wordt met name geroemd om zijn lokale impact.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Ian Olthof juicht nadat zijn bedrijf de felbegeerde prijs wint. (Foto: Bovag).

Autobedrijf Bie Olthof uit Nijverdal is dinsdagavond (1 oktober) uitgeroepen tot Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2024. Dat is zojuist bekend gemaakt op het Bovag Congres voor onafhankelijke autobedrijven.

“Het niveau is echt heel hoog en dat je dan toch wint is echt heel mooi”, zegt Ian Olthof, eigenaar van het bedrijf.

De vakjury prijst Autobedrijf Bie Olthof om zijn vermogen om ‘groot te worden door klein te blijven’. Juryvoorzitter Remco de Vette: “Autobedrijf Bie Olthof is een prachtig voorbeeld van een local hero die uit weet te groeien tot een grote en veelzijdige mobiliteitsprovider. Onderdeel van de succesformule is dat Bie Olthof altijd trouw is gebleven aan traditionele waarden als laagdrempelig, persoonlijk en maatschappelijk betrokken.”

Lees hier het verslag van het Bovag Supercharge Event. ‘De politieke realiteit dringt steeds meer door bij de onafhankelijke autobedrijven’.

Eigen kracht

Het garagebedrijf, dat ook bestaat uit een lunchroom, tankstation en een postkantoor, zegt geen formule nodig te hebben. “We zijn onze eigen formule”, aldus Olthof.

De jury benadrukt dat eigenaar Ian Olthof uitblinkt door zijn sterke eigen visie en toekomstgerichte aanpak. De Vette vervolgt: “Ian gaat uit van eigen kracht, is ambitieus, ondernemend en inventief. Hij weet wat er als toekomstbestendige werkgever van hem verwacht wordt, met transparante bedrijfsvoering, inspraak van medewerkers bij belangrijke besluiten, en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en flexibele arbeidsvoorwaarden.”

De andere finalisten waren Vakgarage Voskuilen en Carprof Garage Ekelschot.

De verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar is een initiatief van Bovag om goed werkgeverschap, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid in de branche te belichten. De vakjury bestaat dit jaar uit Remco de Vette (Vibber), Patrick van Duijnhoven (Bovemij), Betsie Brink (OOMT), Paul Dietz (ARN) en Paul de Vries (DCDW).

Vorig jaar won Stolk Autoservice uit Dieverbrug de verkiezing. Lees een uitgebreid Automotive-interview met eigenaar Emiel Stolk hier. Het jaar ervoor won Dorpsgarage Elshof.
Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie, waar hij voornamelijk gespecialiseerd is in leasing. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.