Joep Hendriks nieuwe directeur Viabovag

Viabovag • Hendriks was de afgelopen 3,5 jaar directeur en statutair bestuurder van Rivier.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Joep Hendriks. (Foto: LinkedIn).

Joep Hendriks (43) is per 1 november de nieuwe managing director van het occasionportaal Viabovag. Dat meldt Bovag aan AM. Hendriks neemt het stokje over van interim-directeur Micha Beekwilder.

Viabovag kondigde eind vorig jaar aan te willen verzelfstandigen, als onderdeel van een strategische koerswijziging. Deze ombouw gebeurde onder leiding van interim-directeur Micha Beekwilder. De aandeelhouders van Bovemij en Bovag zeggen dat zij Beekwilder veel dank verschuldigd zijn. ‘Het is aan de nieuwe directeur Joep Hendriks om die positie verder uit te bouwen, om tegenwicht te blijven bieden tegen de grote portals’, aldus Bovag.

‘Samen met het team zullen we werken aan het uitbreiden van de mogelijkheden van het platform, innovatie stimuleren, en nieuwe waarde creĂ«ren voor onze adverteerders, partners en consumenten’, zo schrijft Hendriks op LinkedIn. ‘Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk en de kansen die voor ons liggen.’

Tot voor kort was Hendriks directeur en statutair bestuurder van Rivier, een start-up van NS, RET en HTM, die een B2B Mobility-as-a-Service-platform (MaaS) realiseert in nauwe samenwerking met Siemens Mobility. Daarvoor werkte hij bij NS als manager corporate strategy.

Viabovag werd in 2018 gelanceerd als co-productie tussen Bovag en Bovemij. Wouter van Kesteren is tot 2022 directeur geweest van het platform, hij werd opgevolgd door adjunct-directeur Robert Molenkamp, die eind vorig jaar vertrok.

Een markt met maar twee grote spelers die de tarieven naar eigen inzicht kunnen verhogen. Het is voor Bovag het schrikbeeld en een belangrijke reden om te blijven investeren in de eigen occasionportal Viabovag. Lees hier een interview met Bovag-directeur Peter Niesink over Viabovag.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie, waar hij voornamelijk gespecialiseerd is in leasing. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.