‘Frans belastingplan kost Stellantis tientallen miljoenen’

Stellantis • De nieuwe Franse regering presenteerde vorige week een conceptbegroting met hogere belastingen voor bedrijven.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Stellantis-topman Carlos Tavares waarschuwt dat de plannen van de Franse regering om de vennootschapsbelasting te verhogen, de investeringen zullen schaden. “We maken nu een keuze voor de korte termijn die nadelig zal uitpakken voor de middellange termijn”, zei de scheidende topman Tavares tijdens een interview op LCI TV. Dit meldt ANP.

De nieuwe Franse regering presenteerde vorige week een conceptbegroting met hogere belastingen voor bedrijven in een poging de grote staatsschuld terug te dringen. Honderden grote bedrijven met een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro zouden bij elkaar miljarden euro’s extra moeten afdragen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen.

Stellantis zou daardoor ook te maken krijgen met een forse belastingverhoging. De geplande verhoging van de vennootschapsbelasting zal de autofabrikant ‘tientallen miljoenen’ euro’s kosten, aldus Tavares, die geen exact bedrag noemde. Stellantis zal de belastingverhoging wel kunnen betalen, verzekerde hij.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.