Century neemt fietsenwinkels Velodroom en Egberts Premium Store volledig over

Overname • Beide vestigingen gaan verder onder de naam Century-Velodroom.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Century)

Century Autogroep heeft de resterende aandelen van Velodroom in Roden en Egbert Egberts Premium Store in Groningen overgenomen. Daarmee wordt het bedrijf 100 procent eigenaar van deze twee fietsenwinkels. Beide vestigingen gaan verder onder de naam Century-Velodroom. Dit maakt Century bekend.

Erik Meems, directeur/eigenaar van Century: “We zijn blij met de toevoeging van deze twee fietsenwinkels, we zullen de komende jaren verder doorgroeien en het succes voortzetten, met name in de verkoop bij gezamenlijke klanten in de zakelijke markt met onze bekende producten zoals Lease-a-Bike.”

Century-Velodroom in Roden is bekend om zijn high-end sportfietsen en daarnaast e-bikes en bakfietsen. De fietsenwinkel heeft zich volgens Century in de afgelopen jaren gepositioneerd als een toonaangevende speler in de fietsbranche in Noord-Nederland met meer dan 20 gerenommeerde merken.

Verlaten

Behalve Alex Kapma, oprichter en oud-eigenaar die het bedrijf gaat verlaten en doorgaat met zijn eigen andere bedrijven, blijven alle vertrouwde gezichten werkzaam in beide winkels. Kapmat: “Ik ben blij dat ik op deze manier mijn bedrijf in zijn geheel kan overdoen naar Century, ik ben ervan overtuigd dat het goed voortgezet wordt. Twee jaar geleden, toen Century instapte, hebben we hier al afspraken over gemaakt.”

Stefan van Bolhuis, jarenlang werkzaam bij Velodroom, krijgt als bedrijfsleider de dagelijkse aansturing van Century-Velodroom in Roden onder zijn hoede.

De vestiging van Century-Velodroom in Groningen staat bekend als de Stromer speed-pedelec dealer van Noord-Nederland en sinds dit jaar is ook het merk Veloretti daaraan toegevoegd. Nick de Groot zal daar als bedrijfsleider het bedrijf voortzetten.

Century was sinds 2022 al meerderheidsaandeelhouder van Velodroom en sinds 2023 van Egberts Premium Store.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.