AAGB neemt grossier Harry Banis over

Overname • De vestigingen worden opgenomen in het Partspoint-netwerk van AAGB.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: AAGB)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt per 13 september 2024 de drie grossiersvestigingen van Harry Banis over in Bussum, Huizen en Almere. De vestigingen worden opgenomen in het Partspoint-netwerk van AAGB, zo maakt de onderdelenleverancier vandaag bekend.

Rob Visser, director network bij AAGB laat weten: “Met deze overname verwerven we niet alleen drie mooie vestigingen in midden Nederland, maar voegen we ook een technisch centrum toe aan de bestaande PartsPoint Techniek-vestigingen, waardoor we nu naar drie vestigingen hebben: Bussum, Leeuwarden en Sittard. Ik ben ook verheugd dat het team van Harry Banis, inclusief de huidige eigenaren, broers Harry en Ronald Banis, zich bij ons voegen.”

Eigenaren Harry en Ronald Banis vertellen: “We hebben na goed overleg besloten om een volgende fase in te gaan met ons bedrijf. Er komen flinke uitdagingen voor een vrije grossier op ons af en we hebben een groot vertrouwen in Partspoint en AAGB. We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk veel beter aan kunnen.”

AAGB nam recent ook al de Belgische groothandel Eldis over. Ook kocht het schadeketen ASN Autoschade.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.