Varta Automotive breidt Benelux-team uit

Varta • De versterking van het team past bij de groeiambities, zo meldt Varta.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Rik Neeleman (l) en Alex Stamos (foto: Varta)

Varta Automotive, onderdeel van accufabrikant Clarios (het voormalige Johnson Controls), heeft het team in de Benelux uitgebreid met Rik Neeleman en Alex Stamos. De versterking van het team past bij de groeiambities, zo meldt Varta.

Op 1 september is Alex Stamos gestart als technical field sales representative voor Nederland. In deze functie richt hij zich op de technische training, technische ondersteuning bij klanten en het versterken van het Varta-merk in Nederland. Stamos heeft volgens Varta ‘een schat aan ervaring in de automotive in verschillende rollen zoals technische trainer en diverse engineering functies bij vooraanstaande bedrijven als Pirelli en Nissan’. “Ik kijk ernaar uit om weer in het veld bezig te zijn met mooie producten en alle bijbehorende vraagstukken te kunnen beetpakken,” laat Stamos weten.

Rik Neeleman is per 1 oktober aangesteld als sales manager Benelux. Hij neemt daarmee ook de activiteiten over van René Uyttebroeck, die onlangs met pensioen ging. Neeleman heeft een ‘track record in diverse commerciële functies binnen de schade herstelbranche, bij gerenommeerde bedrijven zoals Akzonobel, 3M en ABS Autoherstel’, aldus Varta. Neeleman over zijn komst naar Varta: “Ik had vanaf het eerste moment een positief gevoel bij het bedrijf en de mensen. Ik vind het belangrijk om te werken bij een bedrijf en met mensen waar ik energie van krijg.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.