Hertz trapt taxiprogramma af tijdens Fleet Expo en Taxi Expo

Brand story • Binnenkort start Hertz ook met de verhuur van taxi’s. Na Londen en Parijs is Amsterdam als derde Europese stad daarvoor geselecteerd. Halverwege volgend jaar wil het bedrijf enkele honderden (elektrische) taxi’s hebben rondrijden. Tijdens Fleet Expo en Taxi Expo doet Hertz onder meer dit ambitieuze plan uit de doeken.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
Eric Siewers: “We tonen geen benzine- of dieselauto’s, alleen modellen met een elektrische aandrijflijn.”

Na de VS, Londen en Parijs rolt Hertz haar taxiverhuurprogramma binnenkort ook in ons land uit. “We zijn op dit moment druk bezig met de laatste voorbereidingen, de eerste taxi’s staan al in de startblokken”, aldus Eric Siewers, algemeen directeur bij het bedrijf. “We starten met een vijftigtal taxi’s, dat moeten er halverwege volgend jaar enkele honderden zijn. Amsterdam is als derde Europese stad hiervoor geselecteerd, in de VS is Hertz daar al geruime tijd mee bezig.”

Tijdens de gelijktijdig georganiseerde beurzen Fleet Expo en Taxi Expo heeft Hertz bezoekers dus groot nieuws te melden. Niet alleen toont het bedrijf een elektrische taxi op haar stand als voorbode van het nieuwe taxiverhuurprogramma, Hertz wil bezoekers een automodel laten zien uit elk segment waarin men actief is. “We tonen geen benzine- of dieselauto’s, alleen modellen met een elektrische aandrijflijn”, stelt Siewers. Dat getuigt van de grote EV-ambities van het bedrijf, dat op dat vlak tot de early adopters behoort. “Met de komst van nieuwe CO²-regelgeving en -rapportering zien we de vraag naar EV’s behoorlijk aantrekken”, aldus Siewers.

Automotivewereld komt samen op centraal punt

Voor Hertz zijn Fleet Expo en Taxi Expo mandatory events, oftewel evenementen die men niet wil laten schieten. “We hebben vorig jaar veel profijt gehad van onze aanwezigheid op deze beurzen”, stelt Siewers. “Vanuit alle takken van sport waren we aanwezig, met medewerkers vanuit de commercie en de in- en verkoophoek van onze voertuigen. Het mooie van deze beurzen is dat de automotivewereld op een centraal punt samenkomt. We zien zowel onze klanten als onze leveranciers en onderhouden zo ook onze contacten met betrekking tot de verkoop van ex-huurauto’s.”

Siewers vindt het positief dat de genoemde beurzen nu twee dagen duren. “Vorig jaar was het eigenlijk te druk voor 1 dag. We zijn aanwezig met een grote stand en nodigen iedereen uit om eens een kop koffie bij ons te komen drinken.”