Een garagebedrijf? Wie wil dát nou nog verzekeren?

Brandstory • De Actua Groep bouwt gestaag door aan haar productportfolio en daarmee aan haar imago van ‘Totaaloplosser voor de Automotivebranche’. De Actua ‘Méér voor Minder’ Garagepolis vormt een belangrijk component in dit geheel en krijgt steeds meer voet aan de grond. Dat is in deze tijd extra bijzonder én zeer welkom, zo erkennen veel autobedrijven.
Redactie Redactie
• Laatste update:
v.l.n.r.: Arthur van den Brink, Hessel Wesselius, Jordy Bouwer en Frank Smit.

Een garageverzekering? Er zijn toch steeds minder verzekeringsmaatschappijen die zich daaraan wagen? Het inmiddels helemaal van het toneel verdwenen Delta Lloyd heeft zelfs tot twee keer toe de eigen garageverzekering de nek omgedraaid en alle klanten laten weten dat zij binnen twee maanden hun heil maar ergens anders moesten zoeken. De Actua Groep zwemt – met haar eigen verzekeringsmaatschappij – tegen de stroom in en heeft eind vorig jaar juíst een geheel nieuwe garageverzekering gelanceerd. Deze garageverzekering heeft een absoluut uniek karakter en kan bogen op een methodiek, die nergens anders verkrijgbaar is. Dat is wat je mag verwachten van deze allround mobiliteitsverzekeraar, gevestigd aan de Nieuwe Maas, met de Rotterdamse skyline als decor.

Totaaloplosser

De garageverzekering is voor autobedrijven een essentiële verzekering, waarmee grote risico’s uit handen worden genomen, want het schadeverloop kan grillig zijn. Frank Smit, als Manager Zakelijke Verzekeringen bij de Actua Groep verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de zakelijke verzekeringsproposities, vertelt: “Met ons brede scala aan financiële producten ambiëren wij meerwaarde en gemak te bieden aan Automotivebedrijven. Dat vind je onder meer terug in onze allrisk autoverzekering met verlengde garantie en pechhulp, waarin een succesvol klantloyaliteitsprogramma is verwerkt. Ook de oplossingen voor leasing in eigen beheer en een eigen lijn aan bedrijfsverzekeringen worden enthousiast ontvangen door onze Automotivepartners. Met een hoogwaardige verzekeringsoplossing voor bedrijfsrisico’s laat je als financieel dienstverlener zien dat je een ware totaaloplosser bent. En alle producten en diensten van de Actua Groep zijn met een paar muisklikken te beheren via het in eigen huis ontwikkelde Actua PartnerPortaal. Gemak dient immers de mens!”

Met onze aanpak geldt: wat er niet is uitgegaan, hoeft er niet opnieuw in

De sleutel tot forse besparing

Vanuit een innovatieve kijk op verzekeren heeft de Actua Groep een premiemethodiek ontwikkeld, waarmee een besparing tot wel 40% kan worden gerealiseerd ten opzichte van de huidige premie. “Met onze aanpak is ‘weinig schade claimen’ de sleutel tot succes”, licht Frank toe, “want voor een deel bestaat de jaarlijkse inleg bij de Actua Groep uit een eigen-risico-reservering. Hierbij geldt: wat er niet is uitgegaan, hoeft er niet opnieuw in.”

Uiteraard is er naast de eigen-risico-reservering ook sprake van een regulier verzekeringsdeel, waarmee de grote klappers worden opgevangen. Enkele tientallen bedrijven zagen direct het potentiële voordeel en zijn begin dit jaar al overgestapt naar de Actua Groep. Frank voegt er met een knipoog aan toe: “We groeien inmiddels zo hard, dat er in ons team alweer ruimte is voor een extra Automotive Verzekeringsspecialist. Dus kom maar door!”

Van accountmanager naar bedrijfsadviseur

Niet alleen de geluiden uit de markt zijn positief, ook de eigen accountmanagers zijn enthousiast: “Helemaal in het begin was het nog wel wat spannend om over de garageverzekering te beginnen, maar inmiddels zijn we goed getraind en zien we wat we met solide verzekeringsadvies kunnen betekenen voor de ondernemer,” vertelt Hessel Wesselius. Hij ziet, evenals zijn collega’s Arthur van den Brink en Jordy Bouwer, zijn rol als accountmanager aan tafel bij de Automotivepartners veranderen. Hessel vervolgt: “Doordat het niet alleen over besparen gaat, maar ook over de inhoud van de verzekeringsdekking, zijn onze gesprekken interessanter geworden. Deze adviesrol ervaar ik als een waardevolle toevoeging aan mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Alles onder één dak

Naast de garageverzekering verzorgt de Actua Groep ook verzekeringen voor onder meer de inventaris, het bedrijfspand, bedrijfsschade, milieuschade, rechtsbijstand, wagenparken en de particuliere risico’s van zowel de ondernemer als diens personeel. Bovendien wordt er advies op maat geboden voor ziekteverzuim- en andere inkomensgerelateerde verzekeringen.

Frank: “De Actua Groep heeft alle ingrediënten in huis om de financiële risico’s van de mobiliteitsondernemer uit handen te nemen en zijn of haar organisatie optimaal te faciliteren. Zo is er voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen recent een samenwerking gestart met ‘Wij zijn Loek’. Daar zijn we blij mee en trots op, want Wij zijn Loek biedt ondernemers kwalitatief hoogstaande diensten en ondersteuning. Niet voor niets werden zij dit jaar dan ook beloond met de prestigieuze VVP Advies Award 2024 Categorie Niche.” Dankzij het grote aantal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen dat jaarlijks wordt gesloten, biedt Wij zijn Loek bijzonder scherpe premies. Eveneens ‘meer voor minder’!

Via de Actua Groep kan er een vrijblijvend oriënterend gesprek worden ingepland om alle wensen en behoeften te bespreken. Op basis daarvan wordt er een adviestraject voorgesteld met passende oplossingen, die de ondernemer ook tijdens ziekte verzekeren van een inkomen.

Interesse?

Benieuwd naar de besparing, die met de Actua ‘Méér voor Minder’ Garagepolis kan worden gerealiseerd? Of wilt u meer ontdekken over onze andere financiële producten? Wij nodigen u van harte uit om uw gegevens met ons te delen, dan neemt Hessel, Arthur of Jordy spoedig contact met u op.

  • Meer informatie over de Actua ‘Méér voor Minder’ Garagepolis vindt u hier.
  • En wilt u meer informatie over Actua Automotive, klik dan hier.
Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.