PSA verkoopt 75% autotransporteur Gefco aan Rusland

Martijn Roede Martijn Roede

PSA heeft vandaag (donderdag) meegedeeld dat het exclusieve onderhandelingen met RZD is begonnen. De Russen zijn bereid 800 miljoen neer te tellen voor Gefco, dat ook andere logistieke diensten levert. Voordat de verkoop wordt afgerond, zal Gefco PSA nog even een buitengewoon dividend van 100 miljoen euro overmaken.

Gefco telt ruim negenduizend werknemers verdeeld over 29 filialen. In ons land heeft het bedrijf vestigingen in Oosterhout, Zaandam, Hoogvliet en Schiphol. Gefco vervoert niet alleen auto’s voor Peugeot en Citroën maar kondigde eind juli net aan dat het ook een exclusief logistiek contract heeft afgesloten met General Motors. In dat kader gaat het bedrijf onder meer de autofabrieken van GM in Europa en Rusland bevoorraden en vervolgens de gebouwde auto’s over de hele wereld transporteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
PSA verkoopt 75% autotransporteur Gefco aan Rusland | Automotive Online

PSA verkoopt 75% autotransporteur Gefco aan Rusland

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.