Musk: Tesla stevent af op recordproductie in Q2

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De productie van Tesla zou een nieuw record bereiken, stelt Musk (foto: Shutterstock)

Elon Musk, ceo van Tesla, stelt dat het bedrijf in Q2 afstevent op een verkooprecord. Dit vertelde hij gisteren tijdens een aandeelhoudersvergadering. Musk kondigde daarbij ook aan dat er meer Chinese fabrieken zullen komen en dat Tesla in Europa, na de bouw van een gigafactory, de prijs flink kan verlagen. De locatie van die Europese fabriek is nog steeds niet vastgesteld

Na optimistische voorspellingen draaide Tesla in Q1 een onverwacht groot verlies, vooral door sterk tegenvallende productiecijfers. Het aandeel Tesla verloor dit jaar al 35 procent van zijn waarde. Musk wil met de huidige bekendmakingen de zorgen over een afnemende vraag naar Tesla’s ontkrachten, meldt het FD. De aandeelkoers van het Amerikaanse bedrijf steeg na de speech van Musk 5 procent. 

De ceo en oprichter van het bedrijf vertelde de aandeelhouders gisteren dat het met de vraag naar Tesla’s wel goed zit. Het probleem zit bij de productie, die nog steeds achter loopt, maar wel snel groeit. Musk verwacht het aantal geproduceerde auto’s dit jaar met 60 tot 80 procent op te kunnen voeren. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.