Chinese minister van handel: ‘Strafheffing EU gaat Duitsland pijn doen’

Handelsconflict • Eerder deze maand liet Italië weten achter de strafheffingen te staan.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Shutterstock)

De strafheffing die de EU oplegt aan Chinese fabrikanten van EV’s gaan vooral Duitsland pijn doen. Dat land moet dus het voortouw nemen om de tarieven van tafel te krijgen. Dat zegt de Chinese minister van Handel Wang Wentao in een statement.

Wentao was deze week op bezoek bij de Duitse minister van economische zaken Robert Habeck. Hij bezoekt deze week meer Europese leiders. Wang zei dat hij hoopt dat Duitsland vanwege zijn eigen belangen in China probeert de ‘Europese commissie en China te laten samenwerken’. Volgens de minister gaan de strafheffingen ‘vooral Duitsland pijn doen’.

Habeck heeft volgens Reuters gezegd dat hij de Europese Commissie zal proberen te bewegen een uitweg uit het conflict te zoeken.

Eerder deze maand liet Italië weten achter de strafheffingen te staan. Duitsland kan de definitieve vaststelling van een straftarief niet tegenhouden, een meerderheid van de lidstaten is voor de strafheffingen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.