Algemeen directeur Bernard Lycke vertrekt bij Cecra

Cecra • Lycke vertegenwoordigde de afgelopen 14 jaar de Europese belangenvereniging.
Redactie Redactie
Bernard Lycke
Bernard Lycke. (Foto: PR/Cecra)

Algemeen directeur Bernard Lycke vertrekt bij Cecra, de Europese brancheorganisatie voor dealer- en onafhankelijke autobedrijven. Dit heeft Cecra laten weten in een persbericht.

Lycke vertegenwoordigde de afgelopen 14 jaar de belangenvereniging. Voordat hij in 2011 aantrad bij Cecra was hij werkzaam voor Traxio, de Belgische branchevereniging. In een verklaring stelt Lycke dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. “Ik heb altijd met veel plezier voor Cecra gewerkt. Het was een eer om bijna 14 jaar de automotive-retail in Europa te vertegenwoordigen, maar nu voel ik dat het tijd wordt om nieuwe wegen te gaan bewandelen,” aldus Lycke, die verder geen details over zijn volgende positie prijsgeeft.

Cecra-voorzitter Peter Daeninck stelt de beslissing van Lycke te respecteren en is de scheidend algemeen directeur dankbaar voor ‘vele jaren van trouwe dienst’. Daeninck: “Bernard heeft veel voor Cecra betekend. Hij haalde aanzienlijke resultaten voor onze leden en het ‘automotive-ecosysteem’. Dankzij Bernard was onze laatste conferentie een groot succes. Deze bijeenkomst markeerde een belangrijke stap in het verder vormgeven van de dialoog over automotive-retail en reparatie in Europa.”

Voorlopig wordt de Cecra vertegenwoordigd door een interim-team, zo meldt Daeninck verder. Dit team bestaat uit leden van de huidige raad van bestuur. Naast Geert Brummelhuis van Bovag bestaat dit team uit Rodrigo Ferreiro da Silva en Timo Niemi, van de respectievelijk Portugese en Finse branchevereniging. Ondertussen werkt Cecra achter de schermen aan de definitieve opvolging van Lycke, zo besluit Daeninck zijn verklaring.

Bernard Lycke reageerde vorige maand nog op een uitspraak van de Oostenrijkse mededingingsautoriteit tegen Peugeot Oostenrijk (PSA) wegens machtsmisbruik. Lycke vertelde namens de Cecra ’tevreden’ te zijn met ‘de beslissing die een belangrijke overwinning is voor autodealers.’ In een statement zei Lycke: “Deze beslissing benadrukt de noodzaak van een evenwichtige en eerlijke aanpak van de dealeractiviteiten. Deze uitspraak zal niet alleen de Oostenrijkse dealers beschermen, maar ook bredere veranderingen in heel Europa inspireren. Cecra zal blijven pleiten voor de rechten van dealers in heel Europa.”