Trump dreigt fabrikanten met 100 procent-tarief op elke ‘Mexico’-auto

Verkiezingen VS • Dat zei hij tijdens een campagnebijeenkomst.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Shutterstock)

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil rente op autoleningen volledig fiscaal aftrekbaar maken als de auto in de Verenigde Staten is geproduceerd. Ook zei Trump toe dat hij, als hij opnieuw president wordt, een tarief van 100 procent zal heffen op elke nieuw geproduceerde auto die het land binnenkomt via de Mexicaanse grens.

Dat zei de oud-president dinsdag tijdens een campagnebijeenkomst in de zuidelijke staat North Carolina, waar onder meer Toyota en Daimler fabrieken hebben.

In de Verenigde Staten is het gebruikelijk om een auto met een lening aan te schaffen.

Trump sprak zich in september al uit voor maatregelen om buitenlandse automakers aan te moedigen in de VS fabrieken te openen.  “De enige manier om van dat tarief (voor import via Mexico, red) af te komen, is als ze een fabriek hier in de Verenigde Staten neerzetten.”

Trump, die in Elon Musk een van zijn belangrijkste geldschieters kent, zei eerder dat de macht van de vakbonden gebroken moet worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.