Aftermarket Forum 2019: Aftermarket als wereldwijde business

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Tijdens het congres staat de wereldwijde aftermarket centraal (foto: AF 2019)

Het Wolk Aftermarket Forum 2019 vindt plaats op 16 en 17 april in Frankfurt am Main. Nadat de voorgaande twee edities de focus lag op de Europese aftermarket, komt de organisatie nu met sprekers uit verschillende continenten, die vanuit hun eigen perspectief de markt schetsen. Zeer actueel, na de recente Amerikaanse overname van Partspoint.

“Terwijl de grootste OE-onderdelenfabrikanten al wereldwijd actief zijn, denken de kleinere spelers nog steeds lokaal. We verwachten dat dit zal veranderen. Wereldwijd ondernemen is de manier om duurzame groei te waarborgen”, zegt Zoran Nikolic, managing director van Wolk Aftersales Experts.

Het Wolk Aftermarket Forum duurt anderhalve dag. Op 16 april is er een netwerkfeest in de avond. Het kernprogramma wordt gevormd door het congres op 17 april. De eerste sprekers van het congres op 17 april zijn nu bekendgemaakt

  • Mike Yu gaat in op de Chinese markt. Hij werkte onder meer voor Continental, Borg Warner en ZF in China en Azië.
  • Devindran Ramanathan heeft dertig jaar ervaring in de automotive aftersales in Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en Azië.
  • Ralf Zimmermann gaat in op de kansen in het Midden-Oosten. Hij deed zijn ervaring onder meer op bij de Al-Futtaim Group in Dubai. Voor die tijd werkte hij bij Toyota in diverse Europese landen.
  • Marcelo Gabriel vertelt over de kansen in Zuid-Amerika. Die liggen onder meer in het gebruik van alternatieve brandstoffen. Gabriel is hoofd marktonderzoek bij Automotive Intelligence Central (CINAU) in Brazilië.
  • Zoran Nikolic, managing director van Wolk Aftersales Experts, gaat in op de Europese situatie. Hij belicht de internationalisering, maar ook nieuwe ontwikkelingen en trends in Europa.

Registratie voor het evenement is al mogelijk. Volledige informatie is te vinden op www.aftermarket-forum.com.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.