JD Power: Meeste storingen bij Duitse premiumauto’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Mercedes-rijders hadden met gemiddeld 137 storingen per 100 auto's te maken (foto: Daimler)

Duitse auto’s in het premiumsegment hebben vaker met storingen te kampen dan de volumemodellen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar storingen bij auto’s op de Duitse markt van JD Power. Het onderzoek meet de problemen per honderd auto’s en drukt dat uit in een maat, waarbij een lager getal staat voor betere prestaties.

JD Power constateert dat de score van het onderzoek, dat voor het vijfde jaar in Duitsland is uitgevoerd, beter is dan in voorgaande jaren. Opvallend is wel, dat de drie Duitse premiummerken Audi, BMW en Mercedes-Benz ondergemiddeld presteren. Waar de gemiddelde score per honderd auto’s 115 is, scoort Audi 142, Mercedes 137 en BMW 129. Ter vergelijking: Volvo scoorde 111. De beste score overall wordt behaald door Mitsubishi met een score van 85. Skoda staat op twee met 88 storingen per honderd auto’s en Hyundai op drie (89). Helemaal onderaan de lijst staat Mini, met 166 storingen per honderd auto’s.

Minder loyaal

“De loyaliteit van de kopers aan de Duitse merken is groot”, stelt Josh Halliburton, directeur Europa van JD Power. “Maar die loyaliteit verdwijnt als het enthousiasme voor deze auto’s wordt getemperd door de dagelijkse gebruikservaringen. Volvo en de meeste merken die in grote volumes worden gebouwd, presteren flink beter dan Audi, BMW en Mercedes. De merken moeten de degelijkheid van hun systemen en materialen verbeteren, vóór de kopers voor andere merken kiezen.”

De onderzoekers geven aan dat de premium auto’s vooral meer storingen opleveren omdat er veel meer technologie in wordt verwerkt.

Aantal storingen in 2018 per honderd auto’s. 

Merk score
Mitsubishi  85
Skoda  88
Hyundai  89
Smart  90
Kia  95
Ford  98
Seat  99
Toyota  101
Dacia  102
Opel  108
Volkswagen  109
Volvo  111
Mazda  114
Nissan  118
Peugeot  119
Renault  120
BMW  129
Citroën  135
Mercedes-Benz  137
Audi  142
Fiat  152
Mini  166

 Bron: JD Power

De “2019 Germany Vehicle Dependability Study” is gebaseerd op de antwoorden van 12.854 Duitse eigenaren van auto’s, die zijn geregistreerd tussen november 2015 en januari 2018. Het onderzoek meet de problemen over het jaar 2018.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Reacties

  • Ardris Megelink

    Het gemiddelde zal wel goed zijn maar per 100 niet (er staat Mini, met 166 storingen per honderd auto’s.)

  • Bart Kuijpers

    [quote name=”Ardris Megelink”]Het gemiddelde zal wel goed zijn maar per 100 niet (er staat Mini, met 166 storingen per honderd auto’s.)[/quote]
    Beste Ardris, dank voor je reactie. Wij hebben ons gehouden aan de cijfers van JD Power en die melden de 166 storingen voor Mini. In zijn algemeenheid zijn wij terughoudend met het publiceren van dergelijke onderzoekjes, maar JD Power is toch een bekend, gerenommeerd en geaccepteerd bedrijf.

  • Martijn Frijters

    [quote name=”Bart Kuijpers”][quote name=”Ardris Megelink”]Het gemiddelde zal wel goed zijn maar per 100 niet (er staat Mini, met 166 storingen per honderd auto’s.)[/quote]
    Beste Ardris, dank voor je reactie. Wij hebben ons gehouden aan de cijfers van JD Power en die melden de 166 storingen voor Mini. In zijn algemeenheid zijn wij terughoudend met het publiceren van dergelijke onderzoekjes, maar JD Power is toch een bekend, gerenommeerd en geaccepteerd bedrijf.[/quote]
    Het kan natuurlijk zijn dat 1 auto meerdere storingen genereerd, vandaar het getal boven de 100.. denk ik.

  • Martijn Frijters

    [quote name=”Ardris Megelink”]Het gemiddelde zal wel goed zijn maar per 100 niet (er staat Mini, met 166 storingen per honderd auto’s.)[/quote]
    test