Continental belandt in de rode cijfers

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De terugloop van de auto-industrie heeft zijn weerslag op Continental (foto: Shutterstock)

Continental heeft bij presentatie van de concerncijfers over Q3 aangekondigd dat het jaar 2019 waarschijnlijk met verlies wordt afgesloten. Het Duitse concern neemt 2,5 miljard euro aan waardeverminderingen in de boeken op wegens de stagnatie in de auto-industrie. Daarbij komt een reservering van bijna 100 miljoen euro voor een herstructureringsprogramma, dat een maand geleden is aangekondigd. Deze lasten drukken op de resultaten in het derde kwartaal.

Continental meldt daarbij dat er nog meer reserveringen nodig zijn voor de herstructurering, die gaat lopen tot 2029. De omvang van de totale kosten zal pas in het vierde kwartaal bekend worden.

Eerder kondigde het concern aan dat Vitesco (voorheen Continental Powertrain), de divisie van aandrijfsystemen, klaar wordt gemaakt voor een gedeeltelijke beursgang. Later werd dat voornemen teruggedraaid. Nu is het voornemen dat Vitesco in de loop van 2020 in zijn geheel naar de beurs gaat.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.