Bridgestone en Microsoft werken samen aan nieuw controlesysteem

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Bridgestonen werkt met Microsoft aan een nieuwe bandencontrolesysteem. (Foto: Bridgestone)

Bridgestone en Microsoft zijn samen bezig met de ontwikkeling van een monitoringsysteem dat real time schade aan banden kan opsporen. Dat melden beide bedrijven vandaag in een persbericht.

Bridgestone heeft nu een Tyre Damage Monitoring System beschikbaar voor alle OEM’s van voertuigen die het Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVO) gebruiken, een connected platform, waarmee gebeurtenissen worden gedetecteerd die het bandenoppervlak kunnen beïnvloeden. Door het partnership met Microsoft kan Bridestone het bandencontrolesysteem nu verder ontwikkelen en kunnen klanten van het MCVP platform het systeem in hun eigen aanbod integreren.

Meer veiligheid

Laurent Dartoux, ceo en president Bridgestone EMIA: “Omdat het digitale zo’n grote rol speelt, is het noodzakelijk om samen te werken met toonaangevende spelers die onze behoeften kunnen ondersteunen. Door de samenwerking met Microsoft kunnen we ons bandenmonitoringsysteem ter beschikking stellen voor miljoenen bestuurders en hen zo meer veiligheid en zekerheid bieden.”

Het bandencontrolesysteem zou de verkeersveiligheid verhogen en het aantal ongevallen door technische storingen verlagen. Uit onderzoek zou, volgens Bridgestone, blijken dat zo’n 30 procent van de auto-ongevallen worden veroorzaakt door technische storingen, onder andere aan banden. Volgens de bandenfabrikant mist in de veiligheidsaanpak de schade aan banden die vaak niet goed te zien is zonder handmatige inspectie, terwijl beschadigde banden wel tot ongelukken kunnen leiden.

Vorig jaar nam Bridgestone nog de telematica-divisie over van Tom Tom.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.