ING: multimerk is de toekomst

Redactie Redactie
• Laatste update:

De ING verwacht dat het aantal dealervestigingen dit jaar niet of nauwelijks zal veranderen. In afwachting van het vervallen van de locatieclausule (in oktober) zullen dealers met meerdere vestigingen de komende tijd niet snel afstand doen van een verkooplocatie, ook al zou dat bedrijfseconomisch gezien wel verstandig zijn: ze zijn ervoor beducht dat anderen na 1 oktober de vrijgekomen ruimte zullen invullen.

Over de Nederlandse economie is de bank niet bijzonder optimistisch: in 2005 en 2006 zal het herstel matig zijn. Dat heeft zijn effect op de verkoop van personenauto’s: de ING gaat voor de jaren 2005-2007 uit van een gemiddelde van 505.000 stuks. Dat is overigens helemaal niet zo slecht, want over de periode 1989-2004 was de gemiddelde verkoop 498.000 personenauto’s per jaar.

Wat betreft de onderhoudsmarkt voorspelt de ING voor de komende jaren een stagnerende groei. Bovendien zullen dealers hier in toenemende mate concurrentie ondervinden van universelen en en fastfitters. Ook dreigt voor hen een groei van het aantal erkend reparateurs, in veel gevallen ex-dealers, aldus de bank, die in zijn studie ook ‘oplossingsrichtingen’ schetst.

Zie verder Automotive 3, die 10 februari verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.