Auto-industrie maakt furore op de beurs

Floor Vink Floor Vink
Ondanks de imagoschade door het sjoemelschandaal, gaat het goed met de industrie op de beurzen. (Foto: Shutterstock)

De dreiging van forse importheffingen is nog niet verdwenen, maar voor de korte termijn wel geminimaliseerd door een akkoord tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie, meldt het Financieel Dagblad. General Motors stelde de verwachtingen voor de rest van het jaar bij, onder andere vanwege het beleid van Trump.

Vooral Fiat Chrysler deed het goed op de beurs. Een dag na het overlijden van de net afgetreden topman Sergio Marchionne steeg het aandeel 3,5 procent in waarde. Ook de Duitse autofabrikanten deden het alle aanzienlijk beter dan de index (+1,8% voor de DAX). BMW gaat aan kop (+4,4%), gevolgd door Volkswagen (+4%) en Daimler (+2,8%). In Parijs kwamen Peugeot (+1,9%) en Renault (+1,5%) ruimschoots boven de hoofdgraadmeter uit.Lees ook de column: Handelsoorlog leidt tot chaos en frustratie

Dat de fabrikanten het goed doen op de beurs, ondanks de imagoschade die ze te boven moeten komen na het sjoemelschandaal, geeft volgens het FD aan hoe groot de opluchting is over de deal tussen de EU en de VS.