Daimler-cfo Bodo Uebber stapt op

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Bodo Uebber stapt op bij Daimler (foto: Daimler)

Financieel directeur Bodo Uebber (59) van Daimler heeft zondag zijn ontslag ingediend. Als reden geeft Uebber op dat hij ruimte wil maken voor jongere medewerkers bij de komende reorganisarie van het concern. Duitse media speculeren echter volop over zijn vertrek, omdat hij vorige week werd gepasseerd bij de aanstelling van de opvolger van Dieter Zetsche als ceo van het concern. Zetsche gaat mei volgend jaar met pensioen. Vorige week werd R&D-directeur Ola Källenius naar voren geschoven als zijn opvolger in het bedrijf. Uebber werd in de Duitse media al jaren beschouwd als ‘kroonprins’ van Zetsche, maar heeft die positie nu moeten afstaan aan een tien jaar jongere man.

Daimler heeft het bericht inmiddels bevestigd en zoekt momenteel naar een opvolger voor Uebber.

Daimler bevindt zich in het midden van een herstructurering. De aandeelhouders beslissen in mei 2019 over een nieuwe holdingstructuur, met drie divisies: auto’s en bestelbussen, zware bedrijfsvoertuigen en financiële (mobiliteits-)diensten. Källenius wordt vanaf 2020 ceo van de holding en van de belangrijke autodivisie, met de merken Mercedes, Maybach en Smart. Daarbij zou voor Uebber de functie van ceo van de financiële divisie resteren. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.