‘Regering Trump wil subsidies op EV’s afschaffen’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

Terwijl Nederland plannen maakt om ze in te voeren, is de Amerikaanse regering juist van plan de aanschafsubsidies voor elektrische auto’s te verlagen of zelfs af te schaffen. De subsidie is op dit moment maximaal 7.500 dollar per auto.

Larry Kudlow, economisch adviseur van de Amerikaanse president, maakte dit gisteren bekend, aldus persbureau Bloomberg. Hij wil ook andere regelingen om duurzame energie te stimuleren afschaffen. Deze zijn nog in de tijd van president Obama ingevoerd.

De bekendmaking komt nog geen week na de aankondiging van General Motors, dat het enkele Amerikaanse fabrieken gaat sluiten. Dat riep de woede op van president Trump, die in diverse tweets zijn ongenoegen kenbaar maakte. Hij schreef onder meer dat hij alle subsidies aan GM wilde stoppen, inclusief de subsidie op elektrische auto’s.

ABC News citeert enkele politiek experts die er aan twijfelen of het dreigement ook uitgevoerd kan worden. Het stoppen van de subsidie kan hoe dan ook niet alleen voor GM, maar zou de gehele auto-industrie raken. Daarnaast hebben de democraten vanaf januari een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en ABC verwacht dat de afschaffing van milieusubsidies daar niet zal worden geaccepteerd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.