Renault laat Ghosn niet vallen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Renault neemt nog geen afstand van Carlos Ghosn, de man die het concern de afgelopen tien jaar liet groeien tot grootste concern van de wereld. De topman van de alliantie Renault, Nissan en Mitsubishi werd 19 november in Japan gearresteerd op verdenking van financiële zwendel. Afgelopen week werd zijn voorarrest verlengd met ten minste tien dagen.

Nadat eerder Nissan en Mitsubishi afstand namen van hun ceo, heeft de Raad van Bestuur van Renault gisteren bekend gemaakt dat zij niet vinden dat Ghosn de wet heeft overtreden. “De vergoedingen vallen binnen de toepasselijke wet”, constateert Renault, dat daarbij ook besloten heeft de huidige governance te handhaven. Dat houdt in dat de taken van Ghosn worden waargenomen door operationeel directeur Thierry Bolloré.

De Franse minister Bruno Le Maire zei eerder dat hij vond dat Ghosn moest vertrekken. Volgens persbureau Reuters houdt de Franse staat vast aan dat standpunt en is men alvast begonnen met een shortlist van mensen die Ghosn kunnen vervangen. Een van de namen die genoemd wordt is Didier Leroy, topman van Toyota.

Het onderzoek naar de eventuele illegale praktijken van Carlos Ghosn loopt nog volop. Vorige week werd bekend dat ook enkele Amsterdamse joint-ventures worden onderzocht

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.